Sylwester w Restauracji PGE Atom Prestige
Menu Sylwestrowe
Przystawka
Trio z łososia
Tatar z łososia z na krążku pumpernikla
Łosoś marynowany w zielonym pieprzu i soku z limonki
Terrina z łososia nadziewana zielonymi szparagami
Koktajlowe pieczywo, francuskie masło solone

Zupa
Krem z pieczonych raków z pierożkami nadziewanymi warzywami

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa nadziewana musem z pieczonych kasztanów z sosem rumianym
podana z zapiekanką ziemniaczaną i pieczonymi warzywami

Bufet zimny
Świeże ostrygi podane na kruszonym lodzie z dodatkami
Staropolskie specjały:
Wędzone wędliny, kiełbasy, pasztety z dziczyzny, smalec z gęsi, kwaszone ogórki,
pieczone piersi kacze, rolady z boczku, marynowana pieczona wołowina
Wędzone ryby:
Wędzone węgorze, łososie, halibuty, pstrągi, śledzie
Śródziemnomorskie specjalności:
Włoskie wędliny oraz wyszukane sery z dodatkami, marynowane warzywa śródziemnomorskie
Wybór pieczywa i bułeczek koktajlowych

Bufet sałatkowy
Świeże sałaty z kiełkami groszku cukrowego, kiełkami pora
Sałatka z pieczonego ananasa z tygrysimi krewetkami
Sałatka z sera pleśniowego z gruszką z vinaigrette orzechowym

Live Cooking
Steki z antrykotu wołowego smażone podane z sosami do wyboru
Świeże mule duszone w białym winie

Bufet deserowy
Desery koktajlowe z czekolady i świeżych owoców
Ciasta z wyszukanymi dodatkami
Tarty wypiekane z owocami cytrusowymi
Fontanna czekoladowa z filetowanymi owocami

Open Bar
Kawa, herbata, woda
Napoje gazowane i niegazowane, soki
Whisky Ballantine's
Gin
Wódka Wyborowa
Lampka wina musującego o północy
Piwo beczkowe
Wino białe i czerwone